4/18/2008

Bulgarlar türklerden öğreniyorlar














Haber şu; 3 türk balıkçı Bulgar sularına giriyorlar. Bulgar sahil güvenlik 'dur' emri veriyorlar. Türk balıkçılardan biri türk karasularına kaçmak isterken bulgarlar tarafından vuruluyor. Buraya kadar olan kısım tipik Ortadoğu'lu veya Balkan'lı; her iki bölgeye kültürü yerleştiren de türkler. Bu haliyle bulgarlar türklerden öğrendiklerini uyguluyorlar.

Kürdler, Kürdistan'ı dörde bölen haritada; bırakın Kürdistan'ı, aşiretlerin binlerce yıldır kendilerine ait olan ve serbestçe gezmeye ilahi hakları olan topraklarında gezmelerini engelleyen haritada türkler tarafından 'kaçakçı' suçlamasıyla 350 - 400 yıldır öldürürler. Türk halkı bu duruma itiraz etmek bir tarafa, 'egemenlik hakları' gereği normal ve doğal karşılar. Oysa Kürdistan Türk egemenliğinde doğallığını yitirmektedir ve bir an önce Türklerden kurtarılmalıdır.

Peki ya Bulgaristan? Bulgarlar Türklerden yakalarını 95 yıl önce kurtarmışlar. Toprakları ve suları egemenlik alanlarıdır. Türklere, o toprakların türk toprağı olmadığını hatırlatmaları haklarıdır. Ulusal haklarıdır. Gün gelip biz de bu hakkımızı kullanacağız. O gün gelinceye kadar 'uyanık balıkçının' 'kazara' vurulmasına türk tepkisini okuyacağız.

Haberin linki için tıklayın.

Hiç yorum yok: