4/18/2008

DTP ve Aysel Tuğluk










Aysel Tuğluk ismi gündemimize ilk ne zaman düştü tam olarak hatırlamıyorum. Bildiğim 'Kürd siyaseti erkek egemen dil kullanıyor' demesiyle beraber Kürd siyasetinin en istenmeyen kişisi ilan edildiği. Sonrasında Amed'den Kürdlerin temsilcisi parlamenter olarak seçilip Ankara'ya yollandı.

DTP'nin, PKK'nin revize edilmiş Bağımsız Kürdistan stratejisinde ne ifade ettiğini Kürdlerin doğru anlayabildiğinden emin değilim. Açıkçası DTP Kürdleri Türklerden koparmanın aracıdır. Türklerle Kürd olarak beraber ve Türkiye çatısı altında yaşamak istiyoruz diye barışçıl metodlarla bastıracak ve buna cevap vermeyen Türk Devleti hem PKK savaşına meşruiyet vermiş olacak hem de Kürd kitlesinin Türklerden uluslaşarak ayrılmasının düşünsel ayrışmasının ilk adımını oluşturacak. Bu haliyle DTP enfes bir Kürd stratejisidir; Kürdlerin Türklerle yaşayamayacağının somutudur.

Aysel Tuğluk bakın son açıklamasında neler demiş:

"Türkiye’de birlik çözümüne dair anayasal adımlar atılmazsa, Kürtler milliyetçi ve daha radikal politikaları benimseyebilirler. Bu tehlikeleri hep birlikte önlemenin yolunu bulmalıyız. Şiddet olgusu ne bir hak arama yöntemidir ne de bir bastırma yöntemidir. Çağımız bu anlayışı reddediyor. Demokraside ısrar edilmeli ve çatışmasızlık hali sağlanmalıdır. DTP olarak bunu sağlamanın arayışındayız. Meclis zeminine ve siyasetine inanıyoruz. Bu imkan değerlendirilmezse, hepimizi çok zor bir süreç bekleyecektir ve Kürt sorunu şiddet eksenli gelişecektir."

Diline sağlık Aysel diyoruz.

Haberin linki için tıklayınız.

Hiç yorum yok: